Feliway bočica 48 ml

Feliway bočica 48 ml

Feliway bočica 48 ml

 • Težina/volumen: 0,07 kg
 • Šifra: 10916
 • Barkod: 3411110673393
Feliway bočica 48 ml
Info
 • Proizvođač:
  Ceva
 • Brand:
  Feliway
 • Starosna dob:
  za sve starosne dob
 • Funkcionalna svojstva:
  dresura, trening
 • Veličina proizvoda:
  do 1 kg
 • LC bodovi:
  180
O proizvodu

Feliway bočica 48 ml

Kad se mačka osjeća sigurno i udobno u svojoj sredini, trlja glavu o namještaj, po zidovima i kutovima stana ili donjim dijelovima zastora, ostavljajući na tim mjestima supstancije nazvane facijalni feromoni. Ti su feromoni specifični za mačke i sadržavaju poruku snošljivosti, mira i odsutnosti stresa. Feliway je sintetska kopija tih feromona i dokazano umiruje mačke te im pomaže da se uhvate u koštac s promjenama u okolini ili s drugim stresnim situacijama.

Učinkovitost Feliwaya dokazana je u više od 13 kliničkih studija objavljenih u uglednim časopisima ili na međunarodnim simpozijima.

Danas je dobro poznato da stres kod mačaka može uzrokovati širok raspon zdravstvenih problema i utjecati na njihovo ponašanje.

Sa stresom povezani problemi u ponašanju uključuju:

-obilježavanje urinom

-okomito grebanje

-prekomjerno linjanje

-napetost ili sukob s drugom mačkom  

-cistitis (upala mokraćnog mjehura)

-alopeciju (gubitak dlake)

-anoreksiju (gubitak apetita)

-pretilost

Stres ili napetost kod mačaka mogu biti uzrokovani samo jednim stresnim događajem  ili su rezultat stalnih problema u kućanstvu.

Feliway se koristi kao pomoć u sprečavanju ili zaustavljanju obilježavanja urinom i grebanja po kući te kao pomoć u sprečavanju napetosti ili smanjivanju sukoba među mačkama te uspostavi snošljivosti u kućanstvu. Također može koristiti kao utjeha mačkama u teškim situacijama poput: preseljenja, preuređivanja stana, dolaska novog člana u obitelj (novorođenče, drugi kućni ljubimac), slavlja (vatromet, pucnjava, buka).

Doziranje

Uputa za upotrebu:

1. Uklonite kapicu ampule

2. Zakrenite raspršivač na ampuli i nježno zategnite

3. Uključite raspršivač u električnu utičnicu i ostavite mjesec dana

Svaka ampula traje oko četiri tjedna. Strujanje zraka, mjesto gdje je uređaj postavljen i slično, utjecat će na to da se tekućina brzo raspršuje, pa i to uzmite u obzir pri odabiru mjesta na koje ćete postaviti uređaj. Preporučujemo da provjerite raspršivač nekoliko dana prije nego što isteknu četiri tjedna i zamjenite ampulu. Na svakom punjenju Faliwaya naći ćete naljepnicu koju možete nalijepiti na kalendar ili u dnevnik kao podsjetnik kada trebate provjeriti raspršivač.

Sprječavanje ili zaustavljanje obilježavanja urinom  ili grebanja u kući

Ne čistite obilježene površine proizvodima koji sadržavaju amonijak ili izbjeljivače jer su mačke izuzetno osjetljive na jake mirise. Za čišćenje upotrebljavajte vodu, medicinski alkohol ili tekućinu bez mirisa.

Feliway raspršivač uključite u prostoriji gdje se mačka nepoželjno ponaša ili gdje obično najčešće boravi.

Feliway raspršivač ostavite kontinuirano uključen najmanje četiri tjedna.

Ako je potrebno, uz raspršivač možete upotrijebiti i Faliway sprej.

Feliway možete prestati upotrebljavati ako se mačka jedanput očeše glavom i obilježi površinu svojim facijalnim feromonima. Ako niste uočili takvo ponašanje, raspršivač ostavite najmanje mjesec dana, a ako je potrebno nakon toga zamijenite ampulu novom.

Rezultat može biti vidljiv trenutačno, ali u nekim slučajevima učestalost obilježavanja ostaje duže vrijeme.

Ako je obilježavanje urinom prestalo, ali očekujete ponovni stresni događaj za mačku, uključite ponovno Feliway raspršivač i to 48 sati prije toga događaja (dolazak gostiju, radovi u stanu, vatromet).

Pomoć sprečavanju ili zaustavljanju sukoba među mačkama

Feliway raspršivač postavite u prostoriju gdje mačke najčešće borave kako biste reducirali glavnu razinu stresa.

Ostavite uređaj uključen najmanje četiri tjedna ili dok sukobi ne prestanu. Ako je potrebno, nakon toga punjenje zamijenite novim.

Ako je potrebno, istodobno s Faliway raspršivačem možete upotrijebiti i Feliway sprej.

Stresne situacije promjena okoline (npr. odlazak na odmor i ostavljenje mačke u hotelu, promjena vlasnika ili sve do sada opisane situacije)

Feliway raspršivač uključite u prostoriji gdje se mačka najčešće zadržava.

Feliway raspršivač ostavite uključen najmanje četiri tjedna ili koliko je potrebno (nakon tog razdoblja zamijenite punjenje novim). Ako je potrebno uz raspršivač možete upotrijebiti i Feliway sprej.

Za više informacija i za korisne savjete obratite se veterinaru  ili stručnjaku za ponašanje.

Površina koju pokriva jedan raspršivač: 50-70m2.

Trajanje punjenja: 4 tjedna

Feliway je posebno proizveden za mačke, bez mirisa je, bez sedativnog djelovanja i bez učinka na ljude ili ostale vrste životinja.

Feliway  se može koristiti u kombinaciji sa svim lijekovima.

Feliway nije veterinarski lijek. Ako primjetite znakove bolesti obratite se svom veterinaru. Feliway punjenje upotrebljavajte samo s Feliway raspršivačem. Kada nije u upotrebi, Feliway raspršivač spremite u orginalnu ambalažu  i zaštitite od prašine. Uređaj preporučujemo zamijeniti novim nakon šest mjeseci upotrebe ili nakon što ste potrošili šest punjenja. Raspršivač je proizveden od nezapaljive plastike u EU i usklađen s britanskim standardom BS 60335.

Mjere opreza

Prije uključivanja provjerite odgovara li napon uređaja naponu u utičnici (230-240V). Uređaj ne pokrivajte i ne stavljajte ispod namještaja jer to može uzrokovati ukapljivanje proizvoda i ostaviti trag. Ne uključujte/isključujte uređaj mokrim rukama. Kada uključujete uređaj ili kada je postavljen, ne dodirujte ga metalnim predmetima. Unutarnji dijelovi uređaja postižu visoke temperature kako bi isparavale djelatne tvari, pa ne dirajte uređaj dok je uključen.  Ni u kojem slučaju ne otvarajte uređaj i ne pokušavajte zamijeniti neki dio. Dođe li koža u kontakt s tekućinom iz punjenja, odmah je dobro operite sapunom i vodom. Dođe li tekućina iz punjenja u kontakt s očima, isperite ih s mnogo vode i odmah potražite pomoć liječnika. U slučaju gutanja odmah zatražite pomoć liječnika i pokažite ovu  uputu. Kada nije u upotrebi uređaj držite izvan pogleda i dosega djece.

Sastojci

Sastav:

F3 frakcija mačjeg facijalnog  feromona.............................................................2%

Pomoćne tvari................................................................................................100g

Želite primati obavijesti o našoj ponudi i biti među prvima koji saznaju o novim akcijama?