Nametnici nikad ne spavaju - Fypryst Spot On® pomaže da mirno spavaju vaši ljubimci i vi!

Nakon šetnji potrebno je dobro pregledati svoje ljubimce, jer nametnici poput krpelja nikad ne spavaju i oni mogu prouzročiti velike probleme, kako ljubimcima, tako i vlasnicima koji brinu o njima. Svaki savjesni vlasnik bi trebao učiniti sve što može da spriječi pojavu nametnika na svojem ljubimcu, a pod savjesno ponašanje spada i korištenje Krka Fypryst Spot Ona®, sredstva protiv nametnika za pse. Po čemu se Krka Fypryst Spot On® ističe? On sadrži aktivnu tvar koja se zove fipronil, koja posjeduje jedinstveni mehanizam djelovanja protiv buha i krpelja.

Svaki vlasnik psa se barem jednom u životu suočio s jednom neizbježnom stvari: nametnicima na tijelu svog dlakavog prijatelja. Te male štetočine zaista mogu prouzročiti probleme koji su puno veći od njih samih. Od onih relativno manjih problema, poput svrbeža i alergija kože koji tjeraju psa na pretjerano češanje koje, kao u začaranom krugu, dodatno iritira kožu, do ozbiljnih bolesti poput piroplazmoze (ili babezioze), koja je parazitarna bolest uzrokovana mikroorganizmom koji ulazi u crvena krvna zrnca, u njima se dijeli i na taj način ih razara, što na dovodi do anemije i drugih problema, a ako se ne primijeti na vrijeme, događa se i najgore: uginuće psa.

Zato ne možemo dovoljno naglasiti koliko je točna narodna izreka da je bolje spriječiti nego liječiti. Tu dolazi Krka Fypryst Spot On®, sredstvo protiv nametnika za pse, koje u sebi sadrži aktivnu tvar fipronil, koja na jedinstven način djeluje protiv buha i krpelja i drži ih podalje od Vašeg dlakavog prijatelja. Spot On® dolazi u više verzija, koje se razlikuju po količini preparata i težini psa za koju je preparat namijenjen.

A kako i koliko koristiti Fypryst Spot On®?

U slučajevima visokog rizika za ponavljanjem infestacije buha, alergijskog dermatitisa, neophodne prevencije od infestacije krpelja ili učestalog kupanja pasa sa šamponima, preporuča se aplikacija pripravka jednom mjesečno. U područjima gdje nema opasnosti od infestacije buhama i krpeljima,Fypryst Spot On® otopina se može davati svaki drugi do treći mjesec.


Pripravak se nanosi direktno na kožu na među-lopatičnom području. Pipetu treba izvaditi iz vrećice, držati uspravno, zavrnuti i otklopiti vrh pipete (kapicu). Zatim treba okrenuti kapicu naopako i prisloniti njezin drugi kraj na vrh pipete. Pritisnite i okrenite kapicu da bi otpečatili otvor pipete i nakon toga možete maknuti kapicu. Prstima jedne ruke treba razmaknuti dlaku između lopatica životinje, tako da se vidi koža. Zatim treba drugom rukom prisloniti vrh pipete izravno na kožu i istisnuti pipetu nekoliko puta dok se ne isprazni sav sadržaj.


Gdje nabaviti Fypryst Spot On®?

Zbog toga što je to medicinski proizvod, Fypryst Spot On® se može kupiti u svih 16 ZOO CITY poslovnica, ali ne i putem webshopa. Dođite sa svojim psom ukoliko primjećujete neke simptome poput češanja, loše volje, odbijanja hrane i sličnih, te upitajte naše stručno osoblje za savjet i potražite svoj Fypryst Spot On®  i spriječite zdravstvene probleme za svog najboljeg prijatelja i dodatnu brigu i napor za Vas!

Dodatni savjeti i bitne informacije:

• Pripravak se smije primijeniti samo izvana i ne smije dospjeti u oko.
• Pripravak treba primijeniti samo na ona mjesta gdje se životinja ne može polizati i pritom treba spriječiti da se životinje međusobno ližu.
• Ne preporuča se kupanje životinje 2 dana nakon aplikacije lijeka.
• Šamponi se mogu koristiti prije aplikacije, no ako se koriste tjedno nakon aplikacije oni skraćuju efikasnost pripravka protiv buha na oko 5 tjedana.
• Na tretiranim životinjama se može ponekad pričvrstiti krpelj, te se ne može u cijelosti isključiti mogućnost prijenosa bolesti kojima oni posreduju.
• Buhe na kućnim ljubimcima često nastanjuju okoliš (prostirka, košarica, kućica, tepih), koji se moraju regularno dobro očistiti usisavačem, te tretirati insekticidnim sredstvom.
Fypryst Spot On® otopina se može aplicirati gravidnim kujama i kujama koje doje.
Želite primati obavijesti o našoj ponudi i biti među prvima koji saznaju o novim akcijama?