Shopping savjetnik

Sredstva protiv nametnika

Na što trebam paziti prilikom kupnje sredstva za zaštitu od nametnika?

Omogućite svom ljubimcu bezbrižan boravak u prirodi - zaštitite ga na vrijeme! U ZOO CITY-u vas čeka sve potrebno da vaš ljubimac ostane zdrav. Posjetite naše poslovnice kako bi na licu mjesta dobili stručne veterinarske savjete (za sada nije moguće kupiti sve proizvode u web shop-u) pogledajte ponudu na: sredstva protiv nametnika)

Osnovni pojmovnik:

Kiltix - sredstvo protiv nametnika za pse, s učinkom već nakon 24 sata. Ne primjenjivati na štenadi mlađoj od 12 tjedana. Učinak orglice može se pojačati njenim skidanjem s pasa te razvlačenjem, kako bi prah iz unutrašnjosti došao na površinu ogrlice te tako obnovio učinak.

Foresto - repelent za pse i mačke. Odbija i ubija buhe, komarce i papatače. Nema mirisa. Ne primjenjivati na mačićima mlađim od 10 tjedana i štencima mlađim od 7 tjedana. Vodootporna.

Advantix -  repelent u obliku ampule, odbija buhe, krpelje, papatače, pruža pomoć u suzbijanju alergijskog dermatitisa kod pasa uzrokovanog buhama. 
Isključivo za pse, ne smije se koristiti za mačke, štence mlađe od 7 tjedana i lakše od 1,5kg. 
Advantage - za mačke i kuniće, protiv buha. Buhe koje su se našle na ljubimcu nakon stavljanja ugibaju u roku od 24h. Traje 3-4 tjedna. Ne smije se primjenjivati na mačićima mlađim od 8 tjedana ili kunićima mlađim od 10 tjedana. 
Krka Fypryst Spot On®, sredstvo protiv nametnika za pse, koje u sebi sadrži aktivnu tvar fipronil, koja na jedinstven način djeluje protiv buha i krpelja. Spot On® dolazi u više verzija, koje se razlikuju po količini preparata i težini psa za koju je preparat namijenjen.. Preporuka COMBO koji je u principu isti kao regularni, osim što djeluje i na buhe u svim razvojnim stadijima (ličinke). 

Kod ampula je jako važno čitati upute i držati se strogo onih koji su namijenjeni za određenu kilažu ljubimca. 

U ZOO CITY-u potražite najbolja sredstva protiv vanjskih parazita!

Pročitaj više

Kako odabrati kaputić?

Evo par savjeta za super shopping: 

Velik je izbor modela i namjena, stoga je potrebno pripaziti na materijale ovisno o tome s kojim ga svrhom kupujete; ako je za kišu potreban je najlon, ako želite u što većoj mjeri spriječiti da se pas zaprlja od blata pazite da materijal ide i preko trbuha i da odjeća ima rukavice, ako je samo za hladno suho vrijeme potreban je deblji materijal, a možete i kombinirati, pa tako postoje kaputići kojima je iznutra krzno, a izvana najlon.... 

Što se veličina tiče uvijek savjetujemo kupce da dođu sa psom, da isprobaju na licu mjesta, no može se uzeti osnovna mjera psa: izmjerite ga od vrata do korijena repa. Na svakom omotu postoji oznaka na poleđini o kojoj se veličini radi. 

Pročitaj više

Želite primati obavijesti o našoj ponudi i biti među prvima koji saznaju o novim akcijama?