ZAŠTITI ONE KOJE VOLIŠ!

Proljeće je idealno za igru u prirodi! Dolaskom toplijih mjeseci svi nastojimo što veći dio vremena provoditi na otvorenom i ne želimo da nam bezbrižnost kvari opasnost od nametnika koji vrebaju. Osim što su neugodni i opasni za zdravlje tvog ljubimca, vanjski paraziti mogu biti itekako problematični i za tebe i ostale ukućane. 
 
 
 
 
Zaštiti one koje voliš primjenom potpune zaštite = ogrlica protiv vanjskih parazita (krpelja, buha, papatača i pauši) + tableta protiv unutarnjih parazita (oblića, trakavica, bičaša).
Krpelji, na primjer, svojim ugrizom mogu prenijeti razne bolesti poput borelioze (lajmska bolest, eritema migrans), krpeljnog meningoencefalitisa, tularemije, erlihioze, babezioze i nekih rikecioza. Na mjestu ugriza krpelja može se pojaviti manje crvenilo i oteklina koja traje nekoliko dana uz blaži svrbež. Ova promjena nije posljedica infekcije već iritativnog djelovanja stranih tvari koje se ugrizom krpelja unesu u kožu. Srećom, većina krpelja nije zaražena uzročnicima zaraznih bolesti i najčešće je dovoljno samo pažljivo ukloniti krpelja. 

Ugriz buhe, s druge strane, može izazvati jaki svrbež zbog alergije na slinu buhe, tako da se osjetljivije životinje mogu jako češati, gristi i/ili gubiti dlaku. Takva koža može biti crvena, zadebljala, posuta krastama, a nekada se može razviti i sekundarna bakterijska infekcija. Vrlo često se na koži životinje može naći izmet buha koji izgleda kao mljeveni papar, najčešće na donjem dijelu leđa i korijenu repa. Uz probleme koje buhe donose tvom ljubimcu, one uzrokuju i dodatne komplikacije za sve ukućane – kada buhe jednom uđu u stan ili kuću gdje ljubimac živi, praktički ih se ne možemo riješiti jer njihov životni ciklus (od jaja preko larve i kukuljice do odrasle buhe) traje i do dva mjeseca. Ugriz buhe na čovjeku izgleda kao sitna crvena bubuljica, a karakterizira je vrlo jak svrbež. Kod čovjeka, ugrizi su uglavnom na nogama, ali mogu biti i na ostatku tijela. 

Za aktivnost krpelja neophodne su povoljna temperatura i vlažnost pa se oni najčešće javljaju sezonski. Najbrojniji su u proljeće i rano ljeto, a može ih se naći i u ranu jesen ovisno o vremenskim uvjetima. No moramo biti svjesni da su prisutni tokom cijele godine! Populaciju buha treba držati pod kontrolom tijekom cijele godine s obzirom da buhe žive unutra i sasvim im je svejedno da li je vani ljeto ili zima.


Evo nekoliko savjeta za bezbrižne avanture u prirodi:
Prikladno se obuci (dugi rukavi, nogavice uvučene u čarape, zatvorene cipele, svijetla odjeća kako bi lakše uočili krpelja i „skliski“ materijali kako bi se krpelji što teže za njih primili).
Šeći obilježenim putevima, a izbjegavaj provlačenje kroz grmlje, ležanje u travi ili stavljanje stvari na zemlju.
Koristi repelente za odbijanje krpelja na golim i izloženim dijelovima tijela i po potrebi na odjeći.
Nakon boravka u prirodi presvuci odjeću i pregledaj pažljivo cijelo tijelo, a posebno pretraži dijelove tijela s nježnijom kožom (iza uha, zatiljak, vrat, prepone, pazuhe, područje iza koljena, pupak i sl.)
Kako bi uz tebe i tvoj ljubimac bio siguran i uživao u beskrajnoj zabavi, pruži mu odgovarajuću zaštitu.

Antiparazitska Foresto ogrlica za suzbijanje i sprječavanje zaraze buhama, krpeljima, paušima i papatačima štiti tvog ljubimca tijekom 7-8 mjeseci. Ubija i odbija buhe i krpelje, a djelotvorna je i protiv razvojnih oblika buha i krpelja. 

Siguran izvana, čist iznutra!

Kako bi tvoj ljubimac nakon ugodne šetnje u prirodi mogao bezbrižno uživati i u svakom svom obroku pruži mu potpunu zaštitu

Ako uočiš gubitak apetita i/ili dlake, napuhan trbuh i proljev, a uz sve to primijetiš da je tvoj ljubimac bezvoljan te da reagira na bol koja nastaje pritiskom na trbuh, postoji mogućnost da ima unutarnje parazite (npr. trakavice, obliće i sl.). Očisti ga od ovih neugodnih nametnika jer čist ljubimac bit će dobro raspoložen i spreman pojesti svoj sljedeći slasni obrok!
Tablete protiv unutarnjih parazita primjenjuju se za suzbijanje oblića i trakavica, a kod pasa i crijevnih bičaša. Primjenjuju se jednokratno u dozi od 1 tablete na 10 kg tjelesne težine.

Sad kad si siguran da znaš kako zaštiti svog ljubimca možeš miran u nove pustolovine! 😊


Želite primati obavijesti o našoj ponudi i biti među prvima koji saznaju o novim akcijama?