Synoquin Cat: pomoć kod bolnih mačjih zglobova!

Tvoj mačak ima problema sa zglobovima? Synoquin Cat je praktičan proizvod s protuupalnim djelovanjem, a više o samom proizvodu ti otkriva veterinarka Dora.

Synoquin Cat: pomoć kod bolnih mačjih zglobova!

Svi podanici mačaka znaju koliko su one posebne. Jedna od njihovih mnogih posebnosti je i skrivanje znakova bolesti. Svi koji su se bar jednom susreli s nekom ozbiljnijom bolesti kod svojih ljubimica, znaju onaj osjećaj kad ti se čini da nešto možda nije u redu – a veterinar postavi katastrofalnu dijagnozu neke kronične bolesti. Ali ona je do jučer bila skroz ok – kako? Ni veterinari nisu zadovoljni s tom njihovom karakteristikom jer su dijagnoze vrlo često teške i svi su zbunjeni kako je mačka s takvim nalazima do jučer bila ok. Jedna od takvih nezgodnih dijagnoza su i problemi sa zglobovima, posebno kod starijih mačaka.

Znakovi te bolesti mogu biti sljedeći – starija mačka koja puno spava, manje se igra, manje skače – vrlo očiti znakovi za jednu prosječnu mačku, zar ne? Malo više sreće imaju oni čije mačke žive isključivo u stanu ili kući i koriste mačji wc – ponekad će im biti teško ući u mačji wc ili zauzeti položaj za obavljanje nužde, pa će nuždu obaviti van mačjeg wc-a. To je obično alarm za vlasnike (ako nisu nešto drugi skrivili, pa im je to kazna).

S druge strane, mačke koje su se inače penjale na povišena mjesta u stanu  – ormari, vrata, stolovi, hladnjaci, strojevi za pranje rublja, kreveti, radne plohe u kuhinji, tuš kabine (mogli bi nabrajati unedogled, jer svi koji dijele životni prostor s mačkom znaju da za zdravu mačku nema prepreka i nema mjesta gdje nije bila)  – to više ne rade. Tada se često dogodi da potražimo pomoć i savjet veterinara koji, posebno kod starijih mačaka, nađe još neki problem koji je mačka vješto skrivala (mokraćne kamence i slično) – i onda se pozabavimo s problemom koji je u tom trenutku od veće važnosti i tako svaki put, govorim iz vlastitog iskustva.

"Znakovi da mačka ima problema sa zglobovima mogu biti sljedeći: starija mačka koja puno spava, manje se igra, manje skače – vrlo očiti znakovi za jednu prosječnu mačku, zar ne? Malo više sreće imaju oni čije mačke žive isključivo u stanu ili kući i koriste mačji wc – ponekad će im biti teško ući u mačji wc ili zauzeti položaj za obavljanje nužde, pa će nuždu obaviti van mačjeg wc-a. To je obično alarm za vlasnike (ako nisu nešto drugi skrivili, pa im je to kazna)."

Ali pomoć dolazi u obliku kapsula Synoquin Cat – koje možeš otvoriti i posipati po hrani ili ih dati cijele. To je vrlo praktičan proizvod kojim svojoj ljubimici možemo osigurati kvalitetan život kod problema sa zglobovima – neovisno o tome je li uzrok ozljeda ili starenje organizma.  Sadrži dvije najbitnije skupine sastojaka -  glukozamin i hondroitin za izgradnju hrskavice te omega 3 masne kiseline dobivene iz ulja krilla za protuupalno djelovanje i smanjenje boli.

Najnovijim istraživanjima dokazano je da ulje krilla sadrži izrazito visoke koncentracije omega 3 masnih kiselina koje djeluju protuupalno, a što je najbitnije organizam ih u najvećoj mjeri iskoristi. Ponekad nije bitno sadrži li neki proizvod velike količine nekog sastojka, nego koliko tog sastojka završi tamo gdje bi trebalo. Synoquin pokazuje izvrsne rezultate na oba područja – izgradnja hrskavice i smanjenje boli.

Svaka mačka bi trebala proći početni program davanja kapsula. Nakon tog početnog perioda od 6 tjedana, doza za tvog ljubimca smanjuje se na pola – tako će Felix kroz prvih 6 tjedana uživati u 2 kapsule dnevno, a nakon toga uzimati samo 1 kapsulu dnevno.

Nakon određenog vremena korištenja Synoquina mogu se i vidjeti pozitivne promjene na zglobnim hrskavicama kod mačaka, ali budimo realni, nećemo riskirati ozljede pokušavajući pomoći doktorima da naprave uzv pregled. Ono što ćemo mi vidjeti je izrazita promjena u ponašanju naših starijih kraljica i definitivno veća kvaliteta njihovih života.

 

Autor: Dora Knaffl, dr.med.vet.