Kako odabrati kabanicu za pse?

Psima koji su zimogrozni i ne vole biti mokri kabanica će uvelike olakšati šetnju.

Kako odabrati kabanicu za pse?

Šetnje po kiši rijetko kome predstavljaju zadovoljstvo, a uz to znaju biti i veoma nepraktične. Kišobran ti štiti gornji dio tijela, donji često pokisne. Ako uz kišu puše i vjetar, kišobran ti neće puno pomoći. Nepromočna vjetrovka u kombinaciji s visokim čizmama može biti odlična kombinacija. No, što je s tvojim psom? I njemu bi mogla zatrebati zaštita od kiše. Kao logično rješenje nameće se kabanica za pse!

Psima koji su zimogrozni i ne vole biti mokri kabanica će uvelike olakšati šetnju. Kabanica će im pomoći da ostanu suhi tijekom cijele šetnje, a zbog toga će im šetnja po kiši biti i ugodnija i zabavnija.

Kabanica će biti od velike koristi i psima koji imaju dugačku dlaku s gustom poddlakom. Njihovo krzno se dugo suši, a ako nisu na toplom za vrijeme sušenja mogu se prehladiti. Uz kabanicu dlaka će ostati suha, što će tebi značajno olakšati čišćenje kada se vratite iz šetnje.

Ako idete na cjelodnevni izlet za vrijeme kišnog dana, svom psu svakako ponesi kabanicu. Ona će ga zaštititi od kiše i spriječiti da se namoči i prehladi tijekom vaše avanture na otvorenom.

Kabanica je svakako praktična i korisna, no kako odrediti koja veličina kabanice treba tvom najboljem prijatelju? Obavezno mu izmjeri duljinu leđa - od lopatice do korijena repa. Duljina koju izmjeriš je veličina kabanice koja će mu odgovarati. Ako ima nešto šira prsa, izmjeri mu i opseg prsa. To će biti druga mjera na koju trebaš obratiti pažnju pri odabiru odgovarajuće kabanice. Ako nisi vješt s mjerenjem i nikako ne možeš pronaći odgovarajuću veličinu kabanice, svakako svrati u najbliži ZOOCITY. Povedi svog ljubimca i uz pomoć naših stručnih djelatnika isprobaj više kabanica kako bi pronašao onu koja će mu najbolje odgovarati.

Kabanica može biti i dio vašeg modnog izričaja. Kada šetate špicom, svaki u svojoj modernoj kabanici, sigurno nećete ostati nezamijećeni. No, kabanica prvenstveno ima svoje praktične prednosti. Štiti tvog ljubimca od kiše, održava ga suhim i čistim, a tebi uvelike skraćuje vrijeme koje ćeš potrošiti kako bi nakon šetnje osušio i očistio svog najboljeg prijatelja.

Neki psi će odmah uvidjeti prednosti kabanice i prihvatiti je bez problema, dok će nekima trebati više vremena, ali svakako i tvoja pomoć. Kada želiš prvi put staviti kabanicu na svog ljubimca, napravi to uz puno strpljenja i pozitivne motivacije. Oboružaj se poslasticama i kreni u trening! Prvo psu stavi kabanicu samo preko glave i za to ga obilno nagradi. Nakon toga je stavi preko ostatka tijela i ponovno obilno nagradi psa. Zadnji korak je da zakopčaš kabanicu i obučeš nogavice, ako ih ima. Svakom koraku posveti onoliko vremena koliko tvom ljubimcu treba. Nemoj žuriti niti štediti na nagradama. Tako ćeš pokazati svom ljubimcu da je kabanica super stvar koja mu nosi nagrade i da se u njoj ne treba osjećati čudno ni neugodno. Možeš mu prvih par puta staviti kabanicu dok ste kod kuće, da je isproba u poznatom okruženju. Nakon takvog pozitivnog treninga šetnja u kabanici bit će mačji kašalj!

Prednosti i koristi kabanice zaista je mnogo. Ona olakšava svakodnevne nedaće i tebi i tvom najboljem prijatelju. Važno je odabrati kabanicu pravilne veličine, u kojoj će psu biti ugodno, a kretanje neometano. S takvim pomno odabranim praktičnim modnim dodatkom svaka kišna šetnja bit će puno ljepša i “sunčanija”.

 

Autor: Maja Črnjević, dr.med.vet.