Nova sirova hrana u ZOOCITY-u!

S veseljem ti predstavljamo Graf Barf - sirovu hranu vrhunske kvalitete iz Njemačke, a više saznaj u članku!

Graf Barf sirova hrana za pse

Psi su mesojedi i prehrana barfom (BARF = Biologically Appropriate Raw Food) je najbliže prirodnoj prehrani što možeš pružiti svom najboljem prijatelju. Graf Barf je sirova hrana za pse koja dolazi iz Njemačke. U proizvodnji koriste isključivo namirnice kvalitete za ljudsku prehranu i to regionalne namirnice s područja Njemačke (losos i piletina dolaze iz Švicarske koja je salmonella-free zemlja). Ne koriste umjetne pojačivače okusa, šećere ni slične aditive. Sve namirnice pomno kontroliraju i ručno pakiraju.

Graf Barf kockice

Svi Garf Barf menu-i su monoproteinski i sastoje se od mesa, iznutrica i kosti. Meso i iznutrice dolaze u komadima, nisu mljeveni, a možeš birati između fino usitnjenih kosti ili onih u komadu. Sve namirnice, osim komada kostiju, dolaze u obliku praktičnih kockica.

Isto tako, možeš birati između janjetine, govedine ili piletine, ovisno što tvoj ljubimac najviše voli. Kako bi osigurao da tvoj najbolji prijatelj dobije sve potrebne hranjive tvari, Graf Barf menu-i kombiniraju se s Graf Barf Special uljem. Ono je napravljeno tako da savršeno nadopunjuje mesne menu-e i zajedno s njima čini potpun obrok.

Koliko BARF-a dnevno smiješ dati ljubimcu?

Dnevna doza je 2 - 3% tjelesne težine psa što znači da bi pas od 10 kg dnevno trebao jesti 250 g BARF-a, odnosno 16 - 17 kockica. Kod pakiranja od 2,5 kg to je zaliha za zaliha za 10 dana.

"Svi Garf Barf menu-i su monoproteinski i sastoje se od mesa, iznutrica i kosti. Meso i iznutrice dolaze u komadima, nisu mljeveni, a možeš birati između fino usitnjenih kosti ili onih u komadu. Sve namirnice, osim komada kostiju, dolaze u obliku praktičnih kockica."

Kako servirati Graf Barf svom ljubimcu?

Na sobnoj temperaturi odmrzneš željeni broj kockica (3-4 sata ili tijekom noći ili dana u hladnjaku), preliješ uljem i poslužiš. Kosti u komadu daj nakon obroka, kao slastan desert. Graf Barf se nikako ne smije odmrzavati u mikrovalnoj pećnici, a može se brzo odmrznuti na način da se prelije toplom vodom (kockice moraju biti potopljene), ostavi 15-ak minuta te se servira ljubimcu zajedno s tom vodom.

Graf Barf - pas u travi
Odmrznuti BARF može se čuvati u hladnjaku do 3 dana.

"Graf Barf se nikako ne smije odmrzavati u mikrovalnoj pećnici, a može se brzo odmrznuti na način da se prelije toplom vodom (kockice moraju biti potopljene), ostavi 15-ak minuta te se servira ljubimcu zajedno s tom vodom."

Ukusne, sirove kockice imaju privlačnu teksturu i izuzetan okus. Tvoj pas će sigurno uživati u svakom obroku! Žvakanje kosti osigurat će mu dugotrajnu zabavu, a ujedno će i čistiti njegove zube i održati ih zdravim. Bogatstvo hranjivih tvari koje dolaze iz sirovih namirnica poboljšat će opće stanje njegovog organizma i smanjiti probleme vezane uz prehranu. Uz to, pozitivno će djelovati i na stanje krzna pa će dlaka tvog ljubimca biti sjajnija i mekša.

Ukoliko te još nismo uvjerili u prednosti hranjenja Graf Barfom, požuri do najbližeg ZOOCITY-a. Tamo će ti naši stručni djelatnici odgovoriti na sva pitanja.

Obavezno povedi i svog najboljeg prijatelja i odaberi mu mesni menu kojem neće moći odoljeti!

 

Autor: Maja Črnjević, dr. med. vet.