ZOOCITY & BOSCH

Zato što znamo da voliš svoje ljubimce, ali i čist stan

ZOOCITY i BOSCH te nagrađuju!

ZOOCITY & BOSCH

Dlake tvog ljubimca nalaze se svuda po stanu?

Svaki ljubimac je poseban, pa tako i njegova dlaka. Ovisno kojeg ljubimca imaš, različita je i količina dlake s kojom se moraš nositi. Neki ljubimci, poput malamuta ili samojeda koji spadaju u polarne pse skloniji su linjanju, dok drugi poput maltezera ili yorkie-a ispuštaju jako malo, gotovo ništa, dlake.

No, ne linjaju se samo psi. Kod mačaka je također izraženo sezonsko linjanje, a jednako kao kod pasa jače je kod onih mačaka koje više borave vani.

Kod kunića primjećujemo jače linjanje sezonski, iako se neprestano pomalo linjaju, dok zamorčićima dlaka neprestano opada, nevezano za sezonu.

Linjanje je izmjena dlačnog pokrivača kada otpada stara, mrtva dlaka, a raste nova.

Glavno linjanje se događa sezonski, u proljeće kada ljubimci odbacuju gustu, zimsku dlaku i na jesen kada odbacuju prozračnu, ljetnu. No, zbog današnjeg načina života kućnih ljubimaca koji žive u klimatiziranim prostorima, s centralnim grijanjem, period linjanja zapravo traje skoro cijele godine. Sezonski se mijenja samo intenzitet i količina otpale dlake.

 

Osim količine dlake, različiti su i tipovi dlake koju naši ljubimci imaju. Oštra i čvrsta dlaka lakše će se i dublje upiknuti u npr. tepih pa ju je teže izvući.

Količinu otpale dlake po stanu možeš smanjiti redovitim četkanjem, kako bi kontrolirano uklonio svu mrtvu dlaku, prije nego ona sama padne na tvoj kauč ili tepih.

Postoje razni načini kako ukloniti dlaku tvog ljubimca, pa se tako možeš poslužiti trikovima poput skupljanja dlake širokim selotejpom omotanim oko dlana ili prelaženja preko tepiha ili kauča s gumenom rukavicom na ruci. No jedan od najbržih i najčešće korištenih načina je svakako i usisavanje. Koliko učinkovito je čišćenje usisavačem ovisi o tome kakav usisavač imaš.

Zato što znamo da voliš svoje ljubimce, ali i čist stan :) ZOOCITY ti u suradnji s tvrtkom BOSCH omogućava da beskrajno uživaš u maženju sa svojim najboljim prijateljem, a da pri tome imaš besprijekorno čist stan.

Kako?

Za kupnju BOSCH ZooProAnimal usisavača na prodajnim mjestima bijele tehnike, u periodu od 15.10.2020. do 15.04.2021. godine, na poklon dobivaš ZOOCITY poklon bon u iznosu 200 kuna!

Nakon što se prijaviš za poklon bon na portalu MyBosch dostavit ćemo ti poklon bon na kućnu adresu i možeš ga odmah koristiti.

Posjeti bilo koju ZOOCITY poslovnicu ili www.zoocity.hr, odaberi najbolje za svog ljubimca i prilikom plaćanja unesi svoj broj s poklon bona i umanji iznos svog računa za 200 kn!

 

Više detalja o proizvodima koji sudjeluju u ovoj promociji možeš pročitati OVDJE.

 

ZOOCITY & BOSCH