Interaktivne igračke za mačke

Activity Snack Ball igračka za mačke

Interaktivne igračke za mačke

Kako zabaviti znatiželjnu i zaigranu mačku? Saznaj ovdje!

Mačke su izrazito znatiželjni i zaigrani ljubimci. Iako se većinu dana odmaraju, kad su aktivne, onda su zaista aktivne. Neke su od njih i nestašne u toj svojoj aktivnosti.

Odličan način na koji možeš zabaviti i mentalno umoriti svoju mačku jest uz pomoć igračke za mačke Snack Ball. To je igračka u obliku loptice čija je unutrašnjost napravljena poput malog labirinta. Lopticu je potrebno napuniti dehidriranom hranom ili poslasticama za mačke. Važno je da ono što ćeš staviti u lopticu bude izrazito ukusno i primamljivo tvojoj mački. Zbog pregrada unutar igračke nagrade kojima si je napunio neće tako jednostavno ispadati te će se mačka ipak morati potruditi kako bi došla do njih. Morat će se koristiti svojim šapama i njuškom, gurati i kotrljati lopticu iz koje će onda ispadati ukusne nagrade.

Ovako će se mačka zabavljati aktivirajući svoje instinkte za igru, a ujedno će se mentalno umarati razmišljajući kako doći do nagrade. Takvom igrom možeš svojoj ljubimici i zaokupiti pažnju u raznim stresnim situacijama. Tvoja će ti mačka sigurno biti zahvalna za ovakav način igre, a nakon nje će se moći mirno i bezbrižno odmarati.

 
Autor: Maja Črnjević, dr.med.vet.