Ljubimci i igra

Svakodnevnom igrom razvijate odnos sa svojim ljubimcem

Ljubimci i igra

Uz raznovrsne igračke tvoji ljubimci će se zabaviti, a ujedno i potrošiti višak energije.

Igračke za kućne ljubimce su različitih oblika, boja i materijala, sve su netoksične i prilagođene potrebama ljubimaca. Korisne su u svakodnevnom životu za zabavu, žvakanje, razvijanje odnosa sa svojim vlasnikom, smanjenjenje stresa, opuštanje, smanjenje dosade, mentalnu stimulaciju i zdravu potrošnju energije.

Uz pomoć igračaka možemo umanjiti potrebu za žvakanjem naših stvari poput papuča ili namještaja, pogotovo kod štenaca koji mijenjaju zube i skloni su tome da žvaču i stvari koje ne bi smjeli. Također, s igračkama možemo odvratiti nestašnu macu ili psa od toga da nas grizu za noge ili ruke.

Igračke mogu biti odlična zabava za ljubimce kada izlazimo iz kuće, odlazimo na posao, a njih ostavljamo same. S igračkama će se zabaviti, umoriti se i nakon toga na miru zaspati i pričekati da se vratimo kući.

Igračke nam mogu pomoći i u šetnjama s našim psom. Bacanje loptice ili natezanje natezalicom će sigurno izmoriti psa i produbiti naš odnos s njim. U periodu kada ne možemo ići u duge šetnje, interaktivne igračke kod kojih ljubimac mora razmišljati će ga sigurno izmoriti i mentalnom stimulacijom potrošiti višak nakupljene energije.

Igračke na štapu koje na vezici imaju perje ili plišanog miša sigurno će u tvojoj maci probuditi lovca i zadovoljiti njezinu potrebu za trčanjem i lovom. Plišanci punjeni mačjom metvicom će ju također potaknuti na igru i potrošnju viška energije. Ukoliko tvoj ljubimac ima problem s prekomjernom tjelesnom težinom, igranje igračkama mu može pomoći u tome i ubrzati proces gubitka kilograma.

Koristi od igračaka su brojne i svakodnevna igra će sigurno uveseliti tvog ljubimca, ali i tebe. Izbor igračaka je stvarno velik, različiti ljubimci će preferirati različite igračke, no prilikom odabira pazi da je igračka veličinom i materijalom odgovarajuća tvom ljubimcu kako ju ne bi pojeo ili se tijekom igre ozlijedio.

 

Autor: Maja Črnjević, dr.med.vet.