Suha ili mokra hrana za mačke?

Kombiniranim hranjenjem opskrbljujete mačku prijeko potrebnom tekućinom

Suha ili mokra hrana za mačke?

Ponudi svojoj mački suhi i mokri obrok svaki dan i osiguraj joj dug i zdrav život.

Mačke su porijeklom pustinjske životinje i nemaju naviku piti vodu. Tekućinu većinom unose preko hrane, a vodu piju vrlo rijetko i to najčešće ako je tekuća (npr. iz fontane).

Kako bi mačka unijela dovoljno tekućine u organizam, potrebno ju je hraniti mokrom hranom. Mokra hrana za mačke dolazi u obliku konzervi, vrećica ili alu-pakova. Može biti pašteta ili komadići mesa u umaku ili želeu. Maca će obično preferirati samo jedan oblik i/ili okus mokre hrane, ali ga treba dobiti svakodnevno. Idealno bi bilo da kroz dan dobije naizmjenično jedan obrok suhe hrane pa jedan obrok mokre hrane. Na taj način će unositi dovoljno tekućine i neće doći do dehidracije, a i smanjit će se mogućnost nastanka problema s mokraćnim sustavom i stvaranja mokraćnih kamenaca.

Suhe hrane superpremium ranga kvalitete ili one biološki prikladne su bogate hranjivim tvarima i nutricionistički će zadovoljiti potrebe tvog ljubimca, a mokra hrana će ju zasladiti i opskrbiti potrebnom tekućinom. Na taj način ćeš imati zadovoljnog i zdravog ljubimca koji će te uveseljavati dugi niz godina.

 

Autor: Maja Črnjević, dr. med. vet.