PSEĆI SPORTSKI DAN powered by ZOOCITY

Svi ljubitelji sporta, prirode i peseka, zabilježite si u kalendaru nedjelju, 26.rujna, i rezervirajte ju za SPORTSKI PSEĆI DAN.

PSEĆI SPORTSKI DAN powered by ZOOCITY

Rujan je mjesec povratka u školu, u urede, a brojne osobe upravo tada često žele isprobati nešto novo, neki se upisuju u teretanu, dok drugi upisuju tečaj stranog jezika. Ako imaš psa, a nisu ti strani niti redovito vježbanje i boravak u prirodi, SPORTSKI PSEĆI DAN je idealna prilika da probaš nešto novo te da provedeš lijep dan u prirodi sa svojim ljubimcem.

 

Što je Pseći sportski dan?

Izvor fotografije: Canicross Croatia

U suradnji s klubom za trčanje i planinarenje sa psima Canicross Croatia i udrugom Merida, organiziramo SPORTSKI PSEĆI DAN u sklopu kojeg imaš priliku sudjelovati u canicross utrci, no možeš se prijaviti i za canihike te šetnju s njuškicama iz udruge Merida pod nazivom PROŠEĆI PESEKA I ULJEPŠAJ MU DAN. Više o prvim dvjema disciplinama (canicross, canihike) saznaj u članku Zaljubljenici u sport, znate li što je canicross?, a detaljnije informacije navodimo u nastavku teksta! Biti će organizirana i prezentacija i degustacija super premium hrane iz asortimana ZOOCITY-ja te će se prezentirati još neke pseće discipline. Naša veterinarka i edukatorica, Maja Črnjević, održat će predavanje na temu „Biološki prikladna hrana za pse i mačke, Orijen i Acana“.

 

Canicross utrka i canihike (planinarenje sa psima)

Canicross je trčanje sa psom, a sama staza duga je oko 7 km te ima nešto asfalta. Bitno je spomenuti da će na otprilike pola puta biti pripremljena okrjepa s vodom za ljude i pse te će na još dva punkta biti pripremljena voda samo za pse. Što se tiče canihike-a, odnosno planinarenja sa psima, planinarska je staza dugačka 7 km te je u potpunosti označena. Okvirnu satnicu možeš provjeriti klikom na sami event, a za canicross & canihike se moraš prethodno prijaviti klikom OVDJE.

Izvor fotografije: Canicross Croatia

Prijave za canicross utrku primaju se do srijede 22. rujna 2021. u ponoć, a matraju se potpunima popunjavanjem prijavnog obrasca te uplatom startnine u iznosu od 120 kn na račun Canicross Croatia. Planinarenje sa psima (canihike) je besplatno te će svi sudionici dobiti ZOOCITY goodie bad, no svi oni koji žele i ostale stavke start paketa, trebaju uplatiti startninu u iznosu od 60 kn. Ako te zanima što je sve uključeno u startninu od 120 kn te startninu od 60 kn, pročitaj opis eventa. Svi trkači koji uspješno završe utrku dobit će posebno dizajnirane finišerske medalje!

 

Prošeći peseka i uljepšaj mu dan!

Izvor fotografije: Canicross Croatia

Što se tiče treće aktivnosti, sam naziv je PROŠEĆI PESEKA I ULJEPŠAJ MU DAN. Udruga Merida će dovesti 10 peseka koji čekaju na svoje udomljenje (na naslovnici i u eventu možeš vidjeti o kojim se njuškama radi), a tvoj zadatak je da dođeš na dogovorenu lokaciju gdje će te nestrpljivo čekati tvoj pesonja, poigraš se s njim, prošećeš ga po prirodi i uljepšaš mu nedjelju. Za šetnju se trebaš prijaviti klikom OVDJE, mjesta su ograničena, a prijave se primaju zaključno s 20.09. Šetnja s pesekima je besplatna, sve što trebaš je prijaviti se i doći na dogovorenu lokaciju.