Tvoj ljubimac se linja? Isprobaj FURminator proizvode

Bilo da je tvoj najbolji prijatelj pas ili mačka, s FURminatorom možeš pomoći njemu, a još više sebi.

Tvoj ljubimac se linja? Isprobaj FURminator proizvode

Linjanje je pojam koji se vezuje uz kućne ljubimce i vrlo je poznat svakom vlasniku! Dlaka naših četveronožnih prijatelja zahtijeva njegu i pažnju i to nam ponekad, u najmanju ruku, diže kosu na glavi. Ljubimci koji većinu vremena provode vani linjaju se intenzivno dva puta godišnje, no kućni ljubimci koji većinu vremena provode u zatvorenom grijanom ili hlađenom prostoru nemaju taj ritam izmjene dlake, već gube dlaku tokom cijele godine. Slažemo se s tobom, to može biti prava muka! Usisavač je stalno pri ruci, roleri za skupljanje dlake su u svakoj prostoriji, dlake posvuda lete kad god sunce obasja prostoriju i onaj čuveni izraz pri svakom maženju: ''Pa kako ti ispada toliko dlake?!''.

"Bilo da je tvoj najbolji prijatelj pas ili mačka, s FURminatorom možeš pomoći njemu, a još više sebi! FURminator je alat koji se koristi kod pasa i mačaka koji se linjaju i to isključivo u fazi linjanja. S obzirom da kod većine kućnih ljubimaca nema izraženog sezonskog linjanja s oštrim granicama početka i prestanka, FURminator možeš koristiti kontinuirano kroz cijelu godinu kako bi tvom čupavcu krzno bilo sjajno i njegovano, a tvoja odjeća i namještaj bez otpalih dlaka. Naravno, ako sumnjaš da tvoj ljubimac gubi više dlake nego što je normalno, dlaka otpada u čupercima ili primjećuješ neke druge simptome, uvijek se posavjetuj s veterinarom!"

Prilikom upotrebe FURminatora potrebno je držati se preporuka i savjeta za primjenu! 

Izvor fotografije: Pexels

FURminator češalj ima guste zupce koji prolaze kroz pokrovnu dlaku, a uklanjanju mrtvu poddlaku. Možeš biti bez brige, češalj će njegovati poddlaku tvog ljubimca bez oštećenja pokrovne dlake. Kako bi postigao rezultate od čak 90% smanjenja opadanja dlake, preporučujemo ti redovito korištenje češlja 1-2x tjedno po 10 do 15 minuta. Krzno će biti zaglađeno i zdravo, a tvoj ljubimac sretan jer mu svako češljanje donosi druženje s tobom, ali i spa iskustvo!

FURminator nije kao druge četke. Predstavlja vrijednu investiciju za tebe i tvog vjernog prijatelja. Jesi li znao da su zupci češlja izrađeni od nehrđajućeg čelika tako da neće s vremenom pohrđati ili otupiti? Također, ručka furminatora je ergonomska te ti omogućuje udobnost i jednostavnost prilikom češljanja i njege. Veličina češlja (širina i duljina zubaca) prilagođena je velikim i malim, kratkodlakim i dugodlakim pasminama pasa i mačaka, pa tako u ponudi imamo FURminator za kratkodlake pse (XS, S, M i L), za dugodlake pse (XS, S, M i L), za kratkodlake mačke (S i M/L), te za dugodlake mačke (S i M/L). Još jedna prednost FURminatora je ta što je čišćenje četke još lakše nego četkanje! FURejector tipkom brzo i jednostavno oslobađaš dlaku koja se nakupila u četki prilikom češljanja i spremna je za drugu upotrebu u tren oka. Skin Guard završetci s lijeve i desne strane sprječavat će ozljede prilikom češljanja, no bez obzira na to, furminator ne smiješ pritiskati na kožu kako je ipak slučajno nebi ogrebao. Težina četke i ruke dovoljna je da dospije do poddlake.

"Iako ima široku primjenu, svejedno postoje pasmine koje ne smiju koristiti furminator, a to su pasmine koje se šišaju, trimaju ili nemaju dlaku, npr. terijeri, maltezer, šnaucer, bichon frise, shih-tzu, portugalski vodeni pas, pudla, puli, lhasa apso, kineski kukmasti pas, meksički golokoži pas, lagotto romagnolo i sl. Koristi se isključivo za pasmine koje se linjaju."

Osim najpoznatije četke, Furminator nam donosi i druga pomagala vrhunske kvalitete za njegu krzna i noktiju. Npr. Slicker četke (mekana i tvrda) odlične su za raspetljavanje dlake i svakodnevnu njegu koja će učiniti krzno tvojeg ljubimca sjajnim i čistim. Četka s rotirajućim zupcima također pomaže pri raščešljavanju gustog krzna i bit će savršen izbor ako je dlaka tvojeg ljubimca sklona stvaranju čvorića. Osim četki za četkanje, ako želiš svom ljubimcu pružiti još veći spa tretman, tu je i četka za masažu te četka za kupanje. Četka za masažu ima gumene zupce koja je idealna za svakodnevnu masažu pasa i mačaka s kratkom i srednje dugom dlakom kojom ujedno odstranjuješ i nečistoće. Četka za kupanje olakšat će ti i ubrzati sam proces kupanja jer sadrži spremnik za šampon ili regenerator pa prilikom češljanja razmiče dlaku da šampon lakše dopire do kože i temeljitije ispire prljavštinu. Kupanje i masaža – tvoj ljubimac se sigurno neće buniti!

Da bi svom ljubimcu pružio i manikuru i pedikuru, u ponudi imamo i kliješta za rezanje noktiju te brusilicu za nokte. Nakon što se upoznaš s pravilnim kraćenjem i ako ljubimac to dobro podnosi, rezanje noktiju možeš obaviti doma i spasiti ljubimca od stresa radi odlazaka kod veterinara. Kliješta će ti omogućiti ravan i ujednačen rez, dok je brusilica ta koja s lakoćom brusi te zaglađuje nokte. Kako bi riješio problem s dlakama po namještaju i odjeći tu je i FURminator roler za skupljanje dlaka. Roler u sredini ima spremnik koji skuplja dlake i može se isprazniti tako da ti osigurava dugotrajno i lagano korištenje.

Za koji god FURminator proizvod se odlučiš, brzo ćeš uvidjeti kako je dizajniran da tebi maksimalno pojednostavi uporabu dok istovremeno omogućuje efikasnost, sigurnost i ugodu ljubimcu. U našim ZOOCITY poslovnicama uvijek možeš i isprobati četke te se uvjeriti u njihovu djelotvornost! 

 

Autor: Marina Žegrec, dr.med.vet.