VetPlus Synoquin: za izgradnju hrskavice i smanjenje boli

VetPlus Synoquin pomaže umanjiti bol kod bolesti zglobova u pasa te je sjajan za izgradnju hrskavice. Veterinarka Dora u nastavku govori o dobrobitima Synoquina za tvog psa.

VetPlus Synoquin: za izgradnju hrskavice i smanjenje boli

Šepanje, teško ustajanje, nevoljko odlaženje u šetnju i bol, nažalost, nisu znakovi koji se javljaju samo kod naših ljubimaca u starijoj dobi. Kako provodimo puno vremena s njima, lakše prepoznajemo bilo kakvu promjenu u kretanju naših pasa, pa tako ranije i prepoznamo znakove bolesti koštanog sustava. Obično uslijedi posjet veterinaru koji nam onda objasni radi li se samo o jednokratnoj epizodi ili početku promjena na zglobovima.

Nekoliko je pristupa liječenju bolesti zglobova i potrebno ih se svih pridržavati, ovisno o uzroku i stanju zglobova - kirurški zahvat (ako je potreban), promjena prehrane (da se ljubimac ne udeblja), liječenje boli (ako je prisutna), fizikalna terapija (ako je potrebna), fizička aktivnost (smanjiti ili povećati) te dodaci prehrani. Synoquin nije još samo jedan od dodataka prehrani – to je napredni proizvod koji istovremeno pomaže izgraditi hrskavicu i djeluje protuupalno (pomaže smanjiti bol).

Izvor fotografije: ZOOCITY

Sadrži glukozamin i hondroitin te poseban sastojak dobiven iz ulja krilla. Najnovijim istraživanjima dokazano je da ulje krilla sadrži izrazito visoke koncentracije omega 3 masnih kiselina koje djeluju protuupalno, a što je najbitnije organizam ih u najvećoj mjeri iskoristi. Ponekad nije bitno sadrži li neki proizvod velike količine nekog sastojka, nego koliko tog sastojka završi tamo gdje bi trebalo. Synoquin pokazuje izvrsne rezultate na oba područja – izgradnja hrskavice i smanjenje boli.

"Nekoliko je pristupa liječenju bolesti zglobova i potrebno ih se svih pridržavati, ovisno o uzroku i stanju zglobova - kirurški zahvat (ako je potreban), promjena prehrane (da se ljubimac ne udeblja), liječenje boli (ako je prisutna), fizikalna terapija (ako je potrebna), fizička aktivnost (smanjiti ili povećati) te dodaci prehrani."

Dolazi u obliku ukusnih tableta koje možeš davati uz hranu ili samostalno kao poslasticu. Broj tableta koje trebaš davati svom ljubimcu ovisi njegovoj tjelesnoj masi, ali svaki ljubimac bi trebao proći početni program davanja. Nakon tog početnog perioda od 6 tjedana, doza za tvog ljubimca smanjuje se na pola – tako će Cyara (45 kg) kroz prvih 6 tjedana uzimati 4 tablete dnevno, a nakon toga samo 2 tablete dnevno.

Nakon određenog vremena korištenja Synoquina mogu se i vidjeti pozitivne promjene na zglobnim hrskavicama kod pasa, dok ono što ćemo mi vidjeti je definitivno promjena u ponašanju našeg ljubimca, prestanak pokazivanja znakova boli  i definitivno veća kvaliteta života našeg ljubimca.

Synoquin Growth - dodatak prehrani za štence

Jedno od najveselijih razdoblja u životima vlasnika i budućih vlasnika pasa je vrijeme pripreme za dolazak šteneta u naš doma. Pripreme obuhvaćaju razna područja – od odabira najbolje hrane, igračaka, ležajeva pa sve do odabira prvih ogrlica i vodilica. Osim upoznavanja ljubimca sa svijetom oko sebe, učenja novih stvari i maženja, naša uloga kao vlasnika je i osigurati pravilan rast i razvoj našeg malog prijatelja.

Treba voditi računa o posebnostima nekih pasmina pa sukladno tome paziti na ono što je pod našim utjecajem - prilagoditi prehranu i aktivnosti, genetika je već napravila svoje. Tako je kod velikih pasmina pasa (npr. njemački ovčar, labrador retriver, bernski planinski pas..) i onih pasmina koje nisu baš tako velike, ali su sklone problemima sa zglobovima u odrasloj dobi (npr. border collie, korgi, srednji šnaucer…) , potrebno uz hranu dodavati i dodatke prehrani koji sadrže glukozamin i hondroitin kako bi spriječili ili usporili razvoj problema sa zglobovima kad naš ljubimac bude odrasli pas. Mnogo je pasmina koje zbog svoje namjene već generacijama mogu imati razviti probleme sa zglobovima u odrasloj dobi, npr. ovčarski psi, lovački psi, sportski psi.

Synoquin Growth je dodatak prehrani prikladan za štence od 3 mjeseca starosti pa sve do 2 godine (kod velikih pasmina pasa). Sadrži glukozamin i hodrnoitin u količinama koje podržavaju zdrav rast i razvoj koštanog sustava u najosjetljivijem razdoblju. Dolazi u obliku ukusnih tableta koje možeš davati uz hranu ili kao poslasticu, i to 1 tabletu 2x dnevno neovisno o veličini psa. Ne zaboravi da, ako kreneš na vrijeme, možeš pomoći svom psu da u odrasloj dobi ima manje problema sa zglobovima i manje posjeta veterinaru.

 

Autor: Dora Knaffl, dr.med.vet.