Najbolji parkovi za rashladiti ljubimca

Visoke temperature zraka i dugotrajan boravak na suncu mogu izazvati toplotni udar kod pasa koji nikako nije bezazlen.

Najbolji parkovi za rashladiti ljubimca

Stiglo nam je toplije vrijeme, vrućine su sve teže za podnijeti, a pogotovo našim dlakavim četveronožnim prijateljima. Iako sa svojim dlakavcem obožavaš uživati u zajedničkim avanturama, primjetio si kako ljubimac koristi svaku priliku da pobjegne u hlad…a hlad je najbolji u gustoj šumi ili u parku.

Visoke temperature zraka i dugotrajan boravak na suncu mogu izazvati toplotni udar kod pasa koji nikako nije bezazlen. Šetnja šumom ili parkom osigurat će tebi i tvom najboljem prijatelju dovoljno hladovine kako bi bez brige mogli šetati i uživati u sunčanom danu. Isto tako, šetnja kroz park biti će puno ugodnija jer će se kretati po travi, zemlji ili šljunčanoj podlozi, a ne po vrućem betonu koji može izazvati ozljede šapa.

Saznaj kako ljubimca dodatno zaštititi od toplotnog udarahttps://www.zoocity.hr/blog/post/kako-rashladiti-psa

Bez obzira što park tebi i tvom ljubimcu omogućava ugodniju i opušteniju šetnju, svakako u dulje šetnje krećite rano ujutro i predvečer, kada su temperature zraka niže. Isto tako, obavezno sebi i svom najboljem prijatelju ponesi dovoljno vode kako biste se mogli rashladiti tijekom vrućih dana. Uz to, poneka pauza na klupici u hladu osigurat će vam dodatnu snagu da nastavite svoje druženje u prirodi i sigurno se vratite kući.

Ipak, u šetnji šumom ili parkom treba biti na oprezu jer potencijalne opasnosti vrebaju naše ljubimce. S dolaskom toplijeg vremena, povećava se i aktivnost krpelja, buha, komaraca i papatača. Kako pravilno zaštititi svog ljubimca za bezbrižnu šetnju šumom ili parkom pročitaj ovdje: https://www.zoocity.hr/blog/post/dolaze-krpelji-buhe-papata

 

 

PARKOVI U GRADOVIMA

 

ZAGREB

Park Maksimir

Zrinjevac

 

Park Ribnjak

Sljeme

 

SPLIT

Sustipan

Strossmayerov park

Park Emanuela Vidovića

Katalinića brig

 

PULA

Park Montezaro

Mornarički Park

Pineta Park

Šijanska šuma

 

OSIJEK

Perivoj Kralja Tomislava

Perivoj Kralja Petra Krešimira IV

 

RIJEKA

 

Park Ponsal

Mlaka Park

 

VARAŽDIN

Promenada Vatroslav Jagić

Park Ivana Pavla II

 

DUBROVNIK

Park Gradac

Bogišićev park

Park u Pilama

 

SLAVONSKI BROD

Šuma Striborova