Međunarodni dan potezanja konopa

Danas se obilježava Međunarodni dan potezanja konopa, a riječ je o odličnoj igri koju možeš igrati sa svojim psom.

Potezanje konopa - igra

Danas obilježavamo Međunarodni dan potezanja konopa. Iako je ovaj dan prvenstveno posvećen zabavnoj igri dvije skupine ljudi, možeš ga proslaviti i sa svojim ljubimcem. Naime, potezanje konopa odlična je igra koju možeš igrati sa svojim psom.

Pas s konopom
Izvor fotografije: Pixabay

Takav način igre izvrsno će potrošiti višak energije tvog najboljeg prijatelja i produbiti vašu povezanost. Isto tako, pas će uz ovaj način igre ojačati svoje mišiće i pomoći si pri održavanju zdravih i čistih zubi. Naučit će kontrolirati snagu svog tijela i precizno primati igračku bez da te slučajno ozlijedi.

Iako je ova igra izrazito zabavna, ipak trebaš pripaziti na neke stvari. Prilikom potezanja konopa uvijek pazi da igra ostane na razini psa. Nemoj konop držati visoko u zraku ili naglo mijenjati smjer igre kako se tvoj najbolji prijatelj ne bi ozlijedio.

Igra potezanje konopa
Izvor fotografije: Flickr

Mijenjaj dinamiku igre, nekad ti budi jači, a nekad prepusti psu da pokaže svu svoju snagu. Nauči psa da pusti igračku na tvoju riječ i na taj način mu učini igru još zanimljivijom. Traži ga da pusti igračku, neka napravi koji trik i za nagradu se nastavi potezati s njim. Vidjet ćeš koliko će uživati u takvoj neizvjesnoj i zabavnoj igri.

Povremeno mu pusti da pobijedi u igri potezanja konopa. Neka osvoji konop samo za sebe i neka se osjeća zadovoljno, kao pravi pobjednik.

Nemoj pretjerati s igrom. Ako primijetiš da se pas umorio ili možda postaje previše uzbuđen, završi igru i odmori zajedno sa svojim ljubimcem.

Potezanje konopa - igra psi
Izvor fotografije: Flickr

Igru uvijek završi tako da si ti pobjednik i da konop pripadne tebi. Ali to ne znači da će tvoj najbolji prijatelj biti gubitnik. Naprotiv! Zauzvrat mu daj finu poslasticu tako da oboje dobijete nagradu za kraj ove zabavne igre.

Predlažemo ti da požuriš u najbliži ZOOCITY ili uz par klikova na web shopu osiguraš konop svom ljubimcu i omogućiš vam ovu dinamičnu zabavu. Danas je idealna prilika da, ako već niste, odmjerite svoje snage u potezanju konopa, sigurni smo da ćete oboje uživati.

 

Autor: Maja Črnjević, dr. med. vet.