Dobro došli u svijet štenaca!

Znamo da je tvoje malo klupko sreće neodoljivo, ali jednako tako i sve obaveze koje donosi sa sobom možda izgledaju zastrašujuće. Puno je toga o čemu treba razmišljati i napraviti da tvoj najbolji prijatelj bude sretan i zdrav. Ovdje smo kako bismo ti dali savjete i olakšali prve dane suživota sa štenetom. Želimo vam mnogo predivnih zajedničkih trenutaka.


TVOJ DOM

Dolazak u tvoj dom malom štenetu na prvu može biti zastrašujuć. Nepoznat prostor, novi mirisi, novi ljudi, sve to može biti previše za podnijeti. Važno je da se i ti i tvoji ukućani pokušate suzdržati od glasnog oduševljenja novim štenetom bar prvih nekoliko dana. Vika i buka mogu ga preplašiti. Dajte mu vremena da se polako privikne na novu situaciju, da vas upozna, pa se onda zajedno možete veseliti. Isto tako, važno je da mu osiguraš mjesto u domu na koje se može povući i odmarati bez da ga itko ometa. Tu će također moći otići ako se uplaši. Odaberi mu krevetić ili kućni boks koji će biti samo njegovo sigurno mjesto.


NERVOZNO ŠTENE

Neki štenci mogu biti izrazito uznemireni kada dođu u novi dom. Nepoznato okruženje im stvara stres s kojim se teško nose. Pomoći možeš s proizvodima za smirenje na bazi feromona. Oni će smanjiti stres, umiriti štene i olakšati mu prilagodbu na novi dom. Uz feromone će shvatiti kako je u novom domu siguran i da se ne treba bojati.

Neki štenci će biti sretni i zadovoljni dok si ti doma, a uznemiriti se kada odeš. Feromoni mogu pomoći i u toj situaciji. Uz feromone svom ljubimcu ostavi puno različitih igračaka kako bi se imao s čime zabaviti, a možeš mu ostaviti i komad tvoje odjeće koji će mirisati na tebe i pružiti mu osjećaj sigurnosti.


KUĆNI BOKS

Kućni boks je odličan način kako tvoje štene može biti sigurno i zaštićeno. On mu služi kao kućica, mjesto za odmor i mir. Na boravak u boksu ga svakako trebaš naučiti tako što ćeš u njega staviti mekanu dekicu i puno zabavnih igračaka. U boksu mu možeš dati i njegove obroke, sve kako bi ga povezao s pozitivnim događajima. Kućni boks ti također može pomoći pri učenju obavljanja nužde jer psi instinktivno ne obavljaju nuždu tamo gdje spavaju. Uz boks isto tako možeš biti siguran da tvoje malo zaigrano klupko neće napraviti neku vragoliju kada te nema kod kuće. Uvijek imaj na umu da svom ljubimcu ostaviš dovoljno pitke vode i da ne boravi u boksu dulje od nekoliko sati.